Proteinmuffins
Vi hade en massa övermogna bananer kvar på gymmet häromdagen, så jag plockade hem och bakade prottemuffins som blev blev ett mycket uppskattat lördagsgodis bland våra flitiga gymmisar.
Receptet: (Typ, drog bara till med nåt ur huvudet.)
Mixa ihop:
2 ägg
1 dl havregryn
1 dl Baked Pro
1 Skopa proteinpulver (Jag använder Triple protein från WNT)
1 dl mjölk
1/2 dl flytande Becel
Receptet: (Typ, drog bara till med nåt ur huvudet.)
Mixa ihop:
2 ägg
1 dl havregryn
1 dl Baked Pro
1 Skopa proteinpulver (Jag använder Triple protein från WNT)
1 dl mjölk
1/2 dl flytande Becel
1 tsk bakpulver
1-2 övermogna bananer
Ca. 2 tsk kanel/2 msk kakao
Lite salt.
Grädda på 175 grader i ca. 15 minuter.
Galet goda för att vara prottemuffins! Går nog att hoppa proteinpulvret och ta lite extra Baked Pro också, men det ger ju lite mer smak med exempelvis vaniljpulver. :) Jag hade dessutom en gnutta ren vanilj också (alltså inte vaniljsocker, utan mald vaniljstång.) Blir ju en del snabba kollisar och fruktsocker via bananen, så det funkar grymt efter/innan träning. Men jag är av den skolan att man inte ska vara rädd för frukt, inte ens övermogna bananer. ;)
Your choice, går att utesluta dem också men det gör muffinsen bra mycket torrare och mer "gummiaktiga". Går ju också att byta ut smöret mot oliv/kokosolja om man vill.
Förvara dem i kylen!
1-2 övermogna bananer
Ca. 2 tsk kanel/2 msk kakao
Lite salt.
Grädda på 175 grader i ca. 15 minuter.
Galet goda för att vara prottemuffins! Går nog att hoppa proteinpulvret och ta lite extra Baked Pro också, men det ger ju lite mer smak med exempelvis vaniljpulver. :) Jag hade dessutom en gnutta ren vanilj också (alltså inte vaniljsocker, utan mald vaniljstång.) Blir ju en del snabba kollisar och fruktsocker via bananen, så det funkar grymt efter/innan träning. Men jag är av den skolan att man inte ska vara rädd för frukt, inte ens övermogna bananer. ;)
Your choice, går att utesluta dem också men det gör muffinsen bra mycket torrare och mer "gummiaktiga". Går ju också att byta ut smöret mot oliv/kokosolja om man vill.
Förvara dem i kylen!


Kommentarer
Trackback